Apostem pel futur: els nostres museus

Més de 10.000 persones visitaren el MITA l’any passat

Albaida és la ciutat dels museus de la Vall, actualment compta amb quatre museus, la qual cosa suposa una riquesa cultural importantíssima. Però també suma un atractiu exterior que comencem a aprofitar com a reclam turístic. Així el Museu Internacional de Titelles (MITA) ha incrementat les seues visites arribant en 2018 a més de 10.000 persones. Això és fruit de l’aposta realitzada pel nostre equip de govern tant en les campanyes publicitàries, com amb l’increment dels fons de titelles i documentació. Però ha estat essencial l’augment considerable d’activitats que hem oferit durant aquesta legislatura, i que han resultat molt atractives per al públic: el Dia Mundial del Titella, el Dia Mundial dels Museus o la gran estrella: la Nit d’Ànimes amb els “Monstres Valencians” que ha reunit a més de 1.000 persones. Tot junt ha convertit el MITA en el major atractiu turístic de la nostra ciutat.

Però cal sumar la millora de les instal•lacions del Museu de Betlems i Diorames, al Palau dels Milà i Aragó, situat a la Torre de Ponent del palau, sent l’única mostra de betlems permanent a la província de València. Així com la ja consolidada Casa-Museu José Segrelles, que enguany ha celebrat l’Any Segrelles coincidint amb l’efemèride dels 50 anys de la seua mort, han consolidat una gran aposta cultural de la ciutat.

Una oferta, que en veure’s complementada amb el Museu Internacional del Toc Manual de Campanes (MITMAC) que durant aquesta legislatura ha estat una aposta de l’equip de govern de Compromís junt amb la Colla de Campaners d’Albaida, i que ha rebut subvencions de la Diputació de València de 65.000 €, de 24.000 € del Ministeri De Cultura, de 10.000 € de la Generalitat i la col•laboració de l’Ajuntament per restaurar el celler del Palau dels Milà i Aragó per a poder instal•lar allí el MITMAC. Està previst dedicar un espai a l’Escola de Campaneres, crear una unitat didàctica per a la formació dels futurs campaners i per a la primera fase del projecte museogràfic.

Amb aquesta aposta, que complementarà les ja existents, i la finalització de la restauració del Palau dels Milà i Aragó Albaida es consolidarà com a una destinació turística de primer nivell amb una oferta cultural i patrimonial molt atractiva.

MITA Albaida compromis

Share your thoughts